Εσύ πως περνάς το χρόνο σου στο σπίτι; #menoumespiti

pexels-photo-698158

Κανείς δεν περίμενε ότι στο 2020 θα ζούσαμε μία πανδημία. Ο ιός του κορονοϊού και η γρήγορη διασπορά του θέτει ως προτεραιότητα όλων μας την παραμονή στο σπίτι. Αυτός ο περιορισμός, όμως, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αφήσουμε τις συνήθειες μας στην άκρη. Αντιθέτως, τώρα έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας, την οικογένεια μας και όσα αγαπάμε. Πως, λοιπόν, μπορούμε να περάσουμε πιο απολαυστικά & δημιουργικά αυτές τις ημέρες;

  1. Δώσε βάση στον εαυτό σου. Ακολούθησε ευλαβικά το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου (καθαρισμός, ενυδάτωση, μάσκες), κάνε ένα diy spa, ασχολήσου με ό,τι σε γεμίζει ψυχικά. Δες μερικές ιδέες εδώ και εδώ.
  2. Οργάνωσε το χώρο σου. Με τόσο χρόνο στο σπίτι μπορείς να ξεκινήσεις εκκαθάριση ντουλάπας και συρταριών, γενική καθαριότητα ή απλώς να οργανώσεις και να διακοσμήσεις ξανά την αγαπημένη σου γωνιά του σπιτιού. Η walkingcloset δίνει υπέροχες ιδέες, ενώ το Pinterest πάντα θα αποτελεί πηγή έμπνευσης.
  3. Μαγείρεψε! Ό,τι λαχταράς, ό,τι αγαπάς, ό,τι ήθελες να δοκιμάσεις εδώ και καιρό. Μαγείρεψε υγιεινά & θρεπτικά γεύματα που θα θωρακίσουν τον οργανισμό σου. Τώρα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις γεύματα με όλη την οικογένεια, κάτι που οι περισσότεροι στερούμαστε στην καθημερινότητα μας λόγω των ρυθμών μας και των χρόνων εργασίας.
  4. Me time! Διάβασε, γυμνάσου, άκου τη μουσική που αγαπάς, χόρεψε. 
  5. Family time! Δείτε μια ταινία παρέα, παίξτε επιτραπέζια, κάντε κατασκευές, συζητήστε. Αν έχεις παιδιά μην παραλείψεις να τους εξηγήσεις τι συμβαίνει και άλλαξε τόσο απότομα η καθημερινότητα τους. Τα παιδιά ανησυχούν και συχνά δεν μας το εκφράζουν.
  6. Μάθε τέχνη… Ψάξε τα online courses που σε ενδιαφέρουν. Το coursera, για παράδειγμα, έχει άπειρα courses εκ των οποίων πάρα πολλά είναι δωρεάν. Εμπλούτισε τις γνώσεις στον τομέα σου ή μάθε κάτι εντελώς νέο για εσένα!
  7. Dream Big! Ονειρέψου! Σύντομα θα είσαι ξανά εκεί έξω να κυνηγήσεις τα όνειρα & τους στόχους σου!

Εσύ πως περνάς αυτές τις ημέρες; Τι κάνεις ώστε να μην σε πάρει από κάτω η παραμονή στο σπίτι;

Και μην ξεχνάς: σύντομα θα είσαι ξανά έξω και θα απολαμβάνεις τον ήλιο. Όλα θα πάνε καλά!

2 thoughts on “Εσύ πως περνάς το χρόνο σου στο σπίτι; #menoumespiti

  1. Γυμναστική, διάβασμα και μουσική είναι η καλύτερη παρέα στην καραντίνα.
    Λίγες μέρες είναι θα περάσουν.
    Ας κάνουμε λίγο υπομονή.
    Και η ζωή συνεχίζεται…

    • Έτσι ακριβώς όπως τα λες. Προσωπικά απολαμβανω τον γιο μου αλλά και το ότι επιτέλους είμαστε όλοι στο σπίτι και μπορούμε να τρώμε μαζί στο τραπεζι κάθε μερα!!!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.