Ποιο είναι το κατάλληλο σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών;

hand washingΤα χέρια όλων μας είναι πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα από ποτέ και ας είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι. Η έξαρση του Covid-19 μας έκανε να τρέχουμε στους νιπτήρες κάθε 15 λεπτά, να πλένουμε τα χέρια μας πιο συχνά από ποτέ και να κάνουμε υπερβολική χρήση αντισηπτικών λοσιόν. Η προσπάθεια, λοιπόν, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού έχει ως αποτέλεσμα τα χέρια μας να είναι ιδιαίτερα ξηρά και να απαιτούν περισσότερη φροντίδα & ενυδάτωση.

Ένας από τους βασικούς λόγους της ξηρότητας είναι η συχνή χρήση αντιβακτηριδιακών σαπουνιών, τα οποία είναι εξαιρετικά για να σκοτώνουν τα βακτήρια, αλλά δεν είναι απαραίτητα για την συγκεκριμένη κατάσταση που ζούμε. Γιατί; Διότι ο Covid-19 δεν είναι βακτήριο· είναι ιός. Κατά συνέπεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε σαπούνι. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι κάτι λιγότερο επιθετικό για το δέρμα σου μπορείς να επιλέξεις σαπούνια χεριών εμπλουτισμένα με βιταμίνη Ε, έλαια & βούτυρα, όπως το shea butter. Επίσης, προτίμησε σαπούνια που δεν έχουν έντονα αρώματα. Τα πρόσθετα αρώματα μπορούν να μας αφυδατώσουν ακόμα περισσότερο και να προκαλέσουν ερεθισμούς στο ήδη ξηρό δέρμα.

Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι ο καλύτερος τρόπος και σίγουρα δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί από τα αντισηπτικά. Επίλεξε, λοιπόν, το σαπούνι που θες, κρεμοσάπουνο ή μπάρα, low budget ή luxury και φρόντισε για το συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών σου.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.